Bemutatkozásunk  |   Termékeink  |   Rendelési felület  |   Elérhetőségeink  |   Információk

3. KIS GÖMBÖK

3.     KIS GÖMBÖK

Szármagasság: 80 – 100 cm.

 A gömb virágforma elérése érdekében a főbimbót hagyjuk meg, a mellékbimbókat pedig eltávolítjuk. Virágfej átmérő: 6 – 8 cm, pingpong labda méretűek.

A kategória összes fajtája alkalmas csoportos virágzat nevelésére is. Utóbbi esetben csak a főbimbót távolítjuk el. A csoportos virágzat átmérője: 18 – 25 cm.

A csoportos virágzatú, továbbá a kis gömb terméktípus, a virágkötészet által egész évben keresett.

Október hónap utolsó hetére nevelt, szabadban tartott állományt,  szeptember hónaptól  fólia borítással kell védeni a csapadéktól és a fagyhatástól.

A kategória összes fajtája nevelhető a kiültetéstől kezdődően a virágvágásig növényházban is, nevezetesen: fólia vagy üvegborítás alatt. Ez esetben a maximális mértékű szellőztetés lehetőségét biztosítani szükséges.

A kategória fajtái rövidnappalos kezelést igényelnek.

E fajtacsoport rövidnappalos kezelését - október hónap utolsó hetére tervezett virágzás esetén – 08. 20. és 09. 05. között végezzük. Korábbi időpontra ütemezett virágvágás esetén a sötétítés kezdő időpontját annyi nappal kell előbbre hozni, amennyivel - a fent írtaktól eltérően - korábban szeretnénk az értékesítés megkezdését. A rövidnappalos kezelés időtartama 30 nap azzal a kiegészítéssel, hogy szeptember 5.-e után - a természetes rövidnappalos hatás érvényesülése miatt - szükségtelen a kezelés folytatása.