Bemutatkozásunk  |   Termékeink  |   Rendelési felület  |   Elérhetőségeink  |   Információk

2. KÖZEPES GÖMBÖK

2.     KÖZEPES GÖMBÖK

 

Szármagasság: 80 – 100 cm.

Virágfej átmérő: 12 – 16 cm.

A nagy és közepes gömbformátumú virágzat kizárólag a halottak napi ünnepkör hagyományos virágtípusa. Sem korábban, sem az ünnep után nem jellemző az értékesíthetősége.

 A gömb virágforma elérése érdekében a főbimbót hagyjuk meg, az összes mellékbimbót pedig eltávolítjuk.

A kategória összes fajtája alkalmas igen nagy méretű,  csoportos virágzat nevelésére is. Utóbbi esetben csak a főbimbót távolítjuk el. A csoportos virágzatú termékek nyár végétől keresettek. Krémszínű különlegesség pl. az A14 cikkszámú Creamist fajta, csoportosra nevelve.

Október hónap utolsó hetére gömbökre nevelt, szabadban tartott állományt,  szeptember hónaptól  fólia borítással kell védeni a csapadéktól és a fagyhatástól.

A kategória összes fajtája nevelhető a kiültetéstől kezdődően a virágvágásig növényházban is, nevezetesen: fólia vagy üvegborítás alatt. Ez esetben a maximális mértékű szellőztetés lehetőségét biztosítani szükséges.

A kategória fajtái általában nem igényelnek rövidnappalos kezelést. Kivéve, amennyiben a visszatörést követően kettőnél több virágszárat hagyunk a hajtásválogatás során.

E fajtacsoport rövidnappalos kezelését - október hónap utolsó hetére tervezett virágzás esetén – 08. 20. és 09. 05. között végezzük. Korábbi időpontra ütemezett virágvágás esetén a sötétítés kezdő időpontját annyi nappal kell előbbre hozni, amennyivel - a fent írtaktól eltérően - korábban szeretnénk az értékesítés megkezdését. A rövidnappalos kezelés időtartama 30 nap azzal a kiegészítéssel, hogy szeptember 5.-e után - a természetes rövidnappalos hatás érvényesülése miatt - szükségtelen a kezelés folytatása.