Bemutatkozásunk  |   Termékeink  |   Rendelési felület  |   Elérhetőségeink  |   Információk

Gyökeres krizantém dugvány rendelése

 

GYÖKERES KRIZANTÉMDUGVÁNY RENDELÉSE

 

Gyökeres krizantémdugvány kérhető előrendeléssel vagy a szabad készletből.

Ár: (fajtától függetlenül) 50.- Ft/db., melyet áfa nem terhel.

Csomagolási költség:

1/ telephelyi átvétel esetén, cseretálca ellenében, csomagolási költség nem merül fel.

2/ posta szállítás esetén:

a/ tálcás küldés során, tálcánként 500.- Ft, amely a következőket tartalmazza: a tálca, a tálcaméretnek megfelelő egyedi kartondoboz, a kitöltő polisztirol őrlemény és a rögzítő anyagok beszerzési ellenértékét.

A postai feladás súly és térfogat korlátaira tekintettel – általábanlegfeljebb 10 db önálló kartondoboz rögzíthető egy postacsomaggá, amely 1040 db. dugványt tartalmaz. Az ily módon felmerülő csomagolási összköltség tehát: 5.000.- Ft.

A tálcás küldés a postadíjat bizonyos mértékben növeli, azonban teljes védelmet nyújt a szállítás során a befülledés ellen.

b/ tálcából felszedve, nejlon tasakokba csomagolva: 1.000 darabonként: 650.- Ft. Szabvány kartondoboz alkalmazása esetén: dobozonként 200.- Ft.

Postaköltség: A posta állapítja meg és szedi be. Az általunk kiállított számla (nyugta) a postadíjat nem tartalmazza. A postadíjról a számlát a postától lehet igényelni.

A hatályos postai díjszabás szerint (50.000.- Ft árufizetési értékig), 1 munkanapos kézbesítés mellett: 2 kg súlyhatárig: 3.655.- Ft, 30 kg súlyhatárig pedig: 6.725.- Ft. Ezen belül 5 kg-ként változik a díjösszeg,

 

I. Előrendelés

A gyökeresedési időtartamra tekintettel előrendelést abban az esetben áll módunkban elfogadni, amennyiben az beérkezik a kért teljesítési idő (naptári hét) előtt legalább 30 nappal.

Az előrendelést e-mailben (drvonsik@vonsikkrizantem.hu) vagy telefonon (06 30 9321 964) lehetséges leadni.

A következő adatok közlése szükséges:

1/ teljesítés módja: telephelyi átvétel vagy postai szállítás,

2/ postai szállítás esetén: név, cím, irányítószám, telefonszám,

(Számlaigény esetén: adószám, számlázási adatok, amennyiben eltérnek a szállítási adatoktól.)

3/ a kért teljesítési idő (naptári hét),

4/ cikkszám darabszámokkal. (A fajtanevek leírása szükségtelen.)

5/ a megrendelő regisztrációs sorszáma, amennyiben regisztrált az oldalunkon.

A gyökereztetés 104 fészekszámú tálcában történik, amely 13 sorban tartalmaz - soronként - 8 db ültető fészket, (13X8=104).

Amennyiben egy fajtából nem kívánunk egész tálcával rendelni, úgy a tálcán belül kérhetjük több fajta – sávos - összeültetését is, pl:

 A14/ 16 db,

 A16/ 16 db,

B32/ 16 db,

 B71/ 16 db,

 E10/ 16 db,

- D20/ 24 db,

Tehát a tálcán belül bármely fajtacsoport egyede kérhető azzal a feltétellel, hogy egy fajtából rendelhető minimum mennyiség: 16 db. Ebből következően egy tálca legfeljebb 6 fajtát tartalmazhat, fajtajelöléssel.

A 8-al osztható elrendezéshez azért célszerű ragaszkodni, mert ez esetben az egyes fajták egész sorokban jelennek meg és a fajtajelölés is érzékelhetőbb a sorok kezdőpontján, mint a sorokon belül.

Kérhetünk mix tálcát is, egy adott kategória fajtáiból. Ez akként történhet, hogy az oldalunk menüsorában kiválasztjuk a következőket: Krizantém szaporítóanyag/Kategóriák. Ezt követően felsorolásra kerülnek a kategóriák (fajtacsoportok) 1-től 12-ig. Ezek közül tetszés szerint választhatunk.

Pl: 12 mix/104. Tehát a mini virágú cserepesekből kértünk egy tálca színkeveréket, amely a fajtacsoporton belüli fajtakínálatunkat egészében tartalmazza, arányos elosztásban, de fajtajelölés nélkül. Ebből következően minden dugványnak önálló cserépbe kell kerülnie, az egy cserépen belüli összeültetésük nem tanácsolt.

Az 1-es kategória fajtáit (nagy gömbök) ne kérjük színkeverékként, mert az egyes fajták reakcióideje lényeges eltérést mutat.

Egy tálcán belül több kategóriából mix összeültetés nem lehetséges.

Kizárólag egész tálcákra fogadunk el megrendelést. Tehát a kért összmennyiségnek 104-el oszthatónak kell lennie. Nem egész tálcára szóló megrendelést nem tudunk teljesíteni.

Előrendeléssel kérhető minimum mennyiség: 1 db 104-es tálca.

Az e-mailben érkezett előrendelés befogadásáról e-mailben küldünk visszajelzést, amely nem minősül a megrendelés visszaigazolásának.

Az előrendelésben közölt teljesítési naptári hét előtt 30 nappal megtörténik a kért szaporítóanyagok tálcába ültetése. Az egyes tálcákat önálló sorszámmal látjuk el, melyről a megrendelőt tájékoztatjuk. Ez az értesítésünk minősül visszaigazolásnak.

Amennyiben a megrendelő regisztrált az oldalunkon és közölte regisztrációs sorszámát, úgy a részére elkészített tálcák sorszámát az adataihoz rendeljük. Ezt követően bármikor megtekintheti a részére elkészített tálcák tartalmát. Amennyiben rákattint a tálcán belül feltüntetett cikkszámokra, úgy megjelennek azok fotói.

Amennyiben a tálcába ültetés aktuális időpontjában egyes fajták nem állnak rendelkezésre (pl. a fajtatulajdonostól nem sikerül a beszerzésük) és az általunk felajánlott hasonló fajtákat a megrendelő nem fogadja el, úgy az előrendelést töröltnek tekintjük. Ebben az esetben a megrendelőnek haladéktalanul intézkednie kell más vállalkozásnál az általa meghatározott termék(ek) beszerzése iránt, hiszen lehetetlen teljesítésre nem vállalhatunk kötelezettséget.

 

II. Online rendelés a szabad készletből

Amennyiben a megrendelés leadására nem került sor a tervezett teljesítési naptári hét előtt 30 nappal, akkor erre az időpontra kizárólag a szabad készletből való rendelés ad lehetőséget.

A szabad készlet az online rendelési felületünkön látható és rendelhető. Ehhez regisztráció szükséges.

Az online rendelési felületünk akkor elérhető, amikor az valóban tartalmaz szabad készletet.

Ezen a felületen sorszámozott, egész tálcákat lehet rendelni, melyeket nem bontunk meg. Tehát az azokban – leírással és fotókkal – megjelenített tartalmakból nem lehet kiemelni egyes fajtákat és mennyiségeket.

Online rendszerünk kizárólag arra a naptári hétre fogadja el a megrendelést és olyan mennyiségi határig, ahogyan a kért cikkszámú fajta szaporítóanyaga a megrendelés rögzítésekor már rendelkezésre áll.

Nevezetesen: megtörtént a tálcába ültetése. Ebből következően a megrendelés teljesíthetősége – vis maior (pl. természeti csapás) esetét kivéve – akadályba nem ütközik.

 

Online rendelési felületünk működési koncepciója

A megrendelés és a teljesítés időpontja

A megrendelés rögzítésének időpontja alatt az a naptári hét értendő, amelyen rendszerünk a megrendelést fogadta.

A teljesítés (a szaporítóanyag átvételének) időpontja pedig azt a naptári hetet jelenti, amelyet rendszerünk a megrendelés rögzítésekor felajánlott és azt a megrendelő elfogadta.

A megrendelés rögzítése kizárólag a tervezett átvétel naptári hetén, illetve az azt közvetlenül megelőző 3 naptári héten lehetséges.

Pl. a 31. hétre: 31. 30., 29., és 28. heteken lehet megrendelést leadni. (E dátumok esetén: az ültetés ideje a 27. hét, majd ezt követi három hét gyökeresedési időtartam, a következő – azaz 31. - hét pedig a teljesíthetőség hete.)

A fentiekből következően a rendszerünk által még fel nem ajánlott naptári hetekre tervezett átvételi igény esetén a megrendelést (e-mailben) előrendelésként lehetséges leadni.

Rendszerünk elsőként mindig az éppen aktuális naptári hetet ajánlja fel, ezután pedig a soron következő három hét időintervallumát.

Aktuális naptári hét elvileg lehet a naptári év bármely hete 1-től 52.-ig, konkrétan azonban mindig az a hét, amelyen bejelentkezünk az oldalra. Az aktuális naptári hét számát, valamint annak kezdő és záró napját rendszerünk folyamatosan megjeleníti a bal oldali menüsor felső részében.

Az aktuális naptári hét az azonnali teljesítés hetét is jelenti. Az aktuális hét kínálata megjeleníti egyrészt azokat a termékeket, amelyek éppen ezen a héten készülnek el és válnak kiadhatóvá. Másrészt mindazon szabad készletet, amelyek már a korábbi heteken elkészültek, de megrendeléssel még nem kerültek lefoglalásra. Tehát a mindenkor aktuális hét teljes kínálata kérhető azonnali szállítással akár postai úton, akár telephelyi átvétellel.

Az aktuális hét után felajánlott soron következő három hét kínálatában kizárólag ez utóbbi heteken elkészülő termékek jelennek meg. Tehát az aktuális hét szabad készletét nem ajánlja fel a rendszer a későbbi hetekre, hiszen ez bármikor lefoglalásra kerülhet.

A fentiekből következően a mindenkori aktuális hét teljes kínálata e hét első és utolsó napja között látható és rendelhető.

Pl. A 29. hét kínálata a 28. hét utolsó napjáig X db tálcát mutat, de amint aktuális hétté válik – vagyis ténylegesen a 29. hétbe lépünk – mutathat többszörös darabszámot is, az előző hetekről göngyölített szabad készlettel. 

A megrendelés a teljesítés naptári hetét megelőző napig a megrendelő által – a rendelési felületünk alkalmazásával – tetszés szerint módosítható. Amennyiben a kiválasztott naptári hét aktuális hétté vált, és láthatóvá válik egy sokkal gazdagabb kínálat mint az előrendelés leadása során, úgy pótrendelést lehet leadni a rendelési felületen, melynek megjegyzés rovatában fel kell tüntetni a következőt: „pótrendelés a xxxxx sz. megrendeléshez”. Ez esetben e megrendeléseket összevonjuk és egy postacsomagként küldjük, feltéve hogy a csomagküldés súly és terjedelmi korlátai ezt lehetővé teszik.

Az eltérő naptári hetekre leadott megrendelések nem vonhatók össze. Ezek elkülönült heteken történő teljesítést keletkeztetnek, nevezetesen: önálló postacsomagokat, csomagonként felmerülő postaköltséggel. Kivételt képez - az előző bekezdésben hivatkozott - pótrendelés, amelynek teljesítési ideje azonos a már korábban rögzített megrendelésben foglalt teljesítési idővel.

A megrendelés tartalma

A megrendelés sorszámmal ellátott tálcára (tálcákra) vonatkozhat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy fajtából kizárólag egész tálcával lehet rendelni. A rendszerünk ugyanis felkínál tálcatípusokat az alábbiak szerint:

T/ a kategóriából egy fajtát tartalmazó tálcák (egy cikkszámmal),

S/ a kategóriából több fajtát tartalmazó tálcák, sorjelöléssel (több cikkszámmal),

M/ mixtálcák, a kategória fajtáiból, jelölés nélkül

Darabszám szerinti megrendelés fogadására az online rendszerünkben nincs lehetőség. Ezt e-mailben, előrendelés formájában lehetséges közölni.

Online rendszerünkben a darabszám szerinti igény rögzítése a megfelelő tálca darabszám lefoglalásával történik, figyelemmel a tálcák fészekszámára. Az önálló sorszámmal ellátott tálcák adattartalmát a rendszerünk teljeskörűen bemutatja számadatokkal és a fajták fotóival.

(Pl.: 1000 db gyökeres dugvány megrendelése esetén – 104 fészekszámú tálcából – 10 darabot kell lefoglalni a rendszer által felkínált sorszámú tálcákból.)

A megrendelés rögzítésekor a tálca – a megjelenített tartalommal – már ültetésre került.

Az S és M típusú tálcák kizárólag azonos kategóriába tartozó, ebből következően hasonló megjelenésű és azonos kezelést igénylő fajtákat tartalmaznak.

A sorszámmal (pl.: 000456) ellátott tálca a kosárba helyezés által a megrendelés részévé válik, egyidejűleg lefoglalásra kerül és megszűnik a szabad készletként való további elérhetősége.

A megrendelés rendszerünk általi rögzítésének tartalma egyidejűleg megjelenik a megrendelő e-mail fiókjában is, kivéve, amennyiben a közölt e-mail cím karakterhibát tartalmaz. Ez utóbbi azonban nincs kihatással a rendszerünkben történő rögzítésre.